Концерт на Лемоло, Сиетл (САД)

Concert of LEMOLO, Seattle (USA)

Концерт / Concert

Лемоло е дрим поп бенд основан од Меган Грендал, музичарка од Сиетл. Грендал расте во северен Вашингтон, во малото заспано гратче Пулсбо и го поминува детството лутајќи низ улицата Лемоло Шор Драјв, најсликовитата во градот. По дипломирањето на Универзитетот во Сиетл, во 2009-та година, Грендал одлучува да изгради кариера реализрајќи ја својата страст за пишување и изведување музика и оттогаш непрекинато работи со својот бенд Лемоло. Лемоло е дует, кој употребува гитара со тремоло или клавијатури од една страна и клавијатури и тапани од друга. Овие две девојки (Меган и Емили) ќе ве нурнат во сонувачки, мек и нежен свет, со убав ритмички глас како и минималистички аранжмани и тоа на исклучително пристоен и начин што плени.
Деби албумот на групата насловен Калеидоскоп претставува независно издание од 2012-та година. Албумот се најде на листатa на најдобри албуми според слушателите на познатото радио KEXP истата година, беше најпродаван албум на Соник бум рекордс, а освен тоа, беше изгласан и за најдобра нова музика од Сити артс магазин во 2013-та година. Во моментов, Грендал работи на вториот албум, кој треба да излезе наскоро.

Lemolo is the dream pop brainchild of Seattle musician Meagan Grandall. Grandall grew up in North Washington, in the sleepy town of Poulsbo, and spent her childhood meandering along the town’s most scenic road, Lemolo Shore Drive. After graduating from Seattle University in 2009, Grandall decided to turn her passion of writing and performing music into a career and has been performing her music with Lemolo ever since.
Lemolo is a duo using a guitar with tremolo, or keyboard on the on hand, and synth and drums on the other. These two women (Megan and Emily) will plunge you into a dreamy, soft and gentle world, with beautiful rhythmic voice, as well as minimalist arrangements, in an exquisitely decent, but captivating way.
The band’s debut full-length album, The Kaleidoscope, was self-released in 2012. The album was included in the list of the renowned radio station KEXP, “Top Listener Voted Albums of 2012″, was a number one best seller at Sonic Boom Records and was also voted as the “Best New Music” of 2013 by City Arts Magazine. Grandall is currently recording the sophomore Lemolo album to be released soon.

26.09.2014 петок/friday 22:30 МКЦ/YCC